U bevindt zich hier: Home // FAQ

Veel Gestelde Vragen

Kunnen alle honden terecht bij Hondenuitlaatservice Utrecht?

Voor de wandelservice in een groep geldt:
Sociale honden, groot en klein, die goed overweg kunnen met mensen en soortgenoten kunnen met ons mee. Voor ongecastreerde reuen is helaas maar beperkt plaats tijdens de groepswandelingen. Rassen die vallen onder de noemer 'vechthond' worden om veiligheidsoverwegingen uitgesloten. Dit geldt tevens voor rassen met een verhoogd risico op problemen in een groep. Elke hond heeft tijd nodig om te wennen, mocht echter blijken dat het met de hond echt niet gaat dan heeft Hondenuitlaatservice Hoograven het recht om de dienstverlening te beŽindigen. Om het allemaal veilig te laten verlopen moet uw honden gewend zijn los te lopen en luisteren naar de basiscommando's. Wij willen dat alle honden samen zoveel mogelijk plezier en zo weinig mogelijk stress hebben tijdens een wandeling.
Honden die het lopen in een groep te stressvol vinden, of honden die niet mee kunnen door leeftijd, ras of loopsheid kunnen niet mee met de Honden Wandelservice. Voor deze honden adviseren wij u de Honden Uitlaatservice.

Ons teefje is loops. Kan ze mee wandelen?

Gedurende de loopsheid kan ze niet met de groepswandelingen mee. In de loslopende roedel geeft de aanwezigheid van een loopse teef veel onrust en beÔnvloedt zij het gedrag van de reuen in de groep sterk. Bovendien is de kans groot dat de loopse teef wegloopt omdat ze op zoek zal gaan naar een reu die haar goedkeuring heeft. De loopsheid kan bij de ene hond veertien dagen duren en bij de andere hond tot wel twintig dagen. Halverwege de loopsheid is een teef twee tot drie (soms tot vijf) dagen vruchtbaar. Normaliter ligt de vruchtbare periode tussen de 9de en 13de dag van de loopsheid, maar er zijn teven die dit al op de 6de of pas op de 21ste dag zijn. Wel kunnen wij uw hond uitlaten in een vertrouwde omgeving bij u in de buurt. (Uitlaatservice).

Vanaf welke leeftijd mag mijn hond mee met de uitlaatservice?

Vanaf 6 maanden kan uw hond met de wandelingen mee. Een pup mag ongeveer 5 minuten per levensmaand wandelen zodat de botten en spieren niet overbelast worden. Wilt u liever niet dat uw pup in een groep wordt uitgelaten of wenst u een privéwandeling? Wij kunnen uw pup uitlaten in een vertrouwde omgeving bij u in de buurt. (Uitlaatservice).

Welke entingen moet mijn hond hebben om bij Hondenuitlaatservice Utrecht te wandelen?

Zonder een geldig inentingsbewijs kunnen wij uw hond niet mee laten wandelen. Uw hond dient te zijn ingeŽnt tegen; Hondenziekte, Ziekte van Weil, Parvo en Kennelhoest en tevens preventief te zijn behandeld tegen vlooien, wormen en teken. De onderstaande inentingen moeten minimaal twee weken voor aanvang van de wandeling zijn gegeven. De inentingen mogen niet ouder dan 1 jaar zijn.

Moet ik een vaste wandeldag kiezen?

Om een vertrouwde groep honden met elkaar te laten wandelen komt er meer rust in de roedel. Daarom is het prettig als uw hond op vaste dagen meeloopt. In bijzondere gevallen kunt u ons ook op flexibele basis inschakelen. Als U uw hond af en toe wilt laten meewandelen is dat geen probleem! Wel dient u dan ruim vooraf te reserveren anders kunnen wij niet garanderen dat er nog plek is voor de wandeling van uw keuze.

Mag mijn hond gewoon eten voor of na de groepswandeling?

Wij adviseren u uw hond twee uur voor de wandeling geen eten te geven. Dit om maagtorsie te voorkomen. Als u voer klaar zet, zorgen wij dat uw hond dit na de wandeling krijgt.

Onze hond heeft medicijnen nodig. Kan dat bij Hondenuitlaatservice Utrecht?

Zet de medicijnen en een duidelijke instructie klaar. Wij zullen de medicijnen op de juiste wijze toedienen.

Wat gebeurd er als mijn hond tijdens het wandelen medische verzorging nodig heeft?

Mocht een hondengast tijdens de wandeling medische verzorging nodig hebben, dan zal Hondenuitlaatservice Hoograven eerste hulp verlenen. Hiervoor is de begeleidster van de honden opgeleid. Indien nodig wordt een dierenarts geraadpleegd. De kosten hiervan komen voor uw rekening.

Gaat dat allemaal wel goed met zoveel honden bij elkaar?

Alle honden kunnen bijten en doen dat ook wanneer zij vinden dat daar een reden voor is. Een reden kan zijn: jaloezie, dominantie of angst. Honden die erg agressief zijn of ander intolerant gedrag vertonen kunnen helaas niet mee met de groep. Het kan voorkomen dat er onrust heerst in de groep. Vaak is dit om te bepalen welke hond er hoger in rang is en keert de rust daarna weer terug. Mocht er toch een conflict ontstaan en we het niet vertrouwen, dan zal de betreffende hond aangelijnd worden
Een wandelgroepje bestaat uit maximaal 7 honden. Groepen worden zorgvuldig door ons samengesteld. Sommige honden liggen elkaar beter dan andere. Het kan natuurlijk toch gebeuren dat een hond een schram oploopt maar over het algemeen gaat het er vreedzaam aan toe in een groep.

Wat gebeurt er als mijn hond tijdens de groepswandeling wegloopt?

Honden lopen vrijwel nooit weg van een groep. Honden die voor het eerst meegaan, lopen aan een lange lijn zodat ze kunnen wennen aan de groep. Voor alle zekerheid krijgen alle hondengasten een penning aan hun halsband met daarop ons telefoonnummer. Vanzelfsprekend gaan wij direct zelf op zoek naar uw hond. Mocht uw hond onvindbaar zijn dan nemen wij contact met u op om nader te overleggen of Politie en/of Stichting AMIVEDI moeten worden ingeschakeld.

Krijgt mijn hond ook persoonlijke aandacht?

Elke hond krijgt op zijn tijd een aai en knuffel, een vriendelijk woord en aandacht bij het afdrogen. Ook proberen wij spelenderwijs uw hond nieuwe dingen aan te leren. Ons doel is echter ook dat de honden zich onder elkaar vermaken, zonder daarbij steeds door ons gestoord te worden.

Eerst kennismaken! Hoe gaat dat?

Hondenuitlaatservice Hoograven wil graag eerst even kennismaken met u en uw hond(en). U kunt ons aanmeldingsformulier op onze site www.hondenuitlaatservicehoograven.nl invullen of u maakt een telefonische afspraak (telefoonnummer 06-12897482).Tijdens onze kennismaking bij u thuis kunnen u en wij beoordelen of Hondenuitlaatservice Hoograven dé hondenservice voor u en uw hond is. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een uur. Kijk hier voor onze contactgegevens.

Hoe kan ik Hondenuitlaatservice Utrecht bereiken?

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-12897482 of 030-2948994. Nemen wij de telefoon niet op dan zijn wij even druk met onze hondengasten. Spreek de voicemail in en wij bellen u beslist terug. Natuurlijk kunt u ons ook per e-mail bereiken hondenuitlaatservice@gmail.com.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor de aanvang van de wandeling. Doet u dit later dan brengt Hondenuitlaatservice Hoograven de geplande wandeling in rekening. Annuleren dient telefonisch te gebeuren op telefoonnummer 06-12897482

Als er een ongelukje gebeurd wie is er dan aansprakelijk?

Volgens het Nederlands Recht is de eigenaar ten alle tijden aansprakelijk voor schade, die zijn hond toebrengt. Dit geldt ook als u uw hond mee geeft aan een ander. U bent als eigenaar altijd aansprakelijk voor de schade die uw hond aanricht. U dient dus een WA-verzekering te hebben,waarin uw hond is opgenomen. Hondenuitlaatservice Hoograven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die overige schades dekt.

Hoe gaat Hondenuitlaatservice Utrecht met mijn huissleutel om?

Er wordt een sleutelcontract getekend, waarin staat hoe wij met uw sleutel omgaan. De sleutel wordt veilig bewaard in een sleutelkluis.

Wat zijn Algemene Voorwaarden?

Algemene voorwaarden, ook wel eens aangeduid als "kleine lettertjes", zijn voorwaarden die gelden voor overeenkomsten die de gebruiker met Hondenuitlaatservice Utrecht sluit. Ze worden bij de overeenkomst toegevoegd als bijlage en maken dus deel uit van de overeenkomst die u met ons sluit. Zie ook onze voorwaarden!

Hoe gaat Hondenuitlaatservice Utrecht om met persoonlijke informatie?

Hondenuitlaatservice Utrecht gaat uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk met alle gegevens om die wij van u ontvangen. Deze gegevens zullen niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Uw informatie zal alléén gebruikt worden om zo goed mogelijk voor uw huisdier te kunnen zorgen.

Is Hondenuitlaatservice Utrecht aangesloten bij een branche organisatie?

Wij voldoen aan de volgende criteria maar is niet aangesloten bij een branche organisatie;
- Inschrijving Kamer van Koophandel
- Gediplomeerd
- A.P.K. gekeurde bus
- Wekelijkse reiniging en ontsmetting van de bus
- Ventilatie en gescheiden hokken
- WA. bedrijfsverzekering

Mogen we een keer mee wandelen met Hondenuitlaatservice Utrecht?

Als klant van Hondenuitlaatservice Utrecht kunt vanzelfsprekend een keertje mee met een wandeling. Maak wel eerst een afspraak (telefoonnummer 06-12897482). U bent van harte welkom!

Heeft u nog vragen?

Bel ons op tel. 06-12897482 of stel ze per e-mail


Download onze folder