U bevindt zich hier: Home // Honden // Hondenwandelservice

Hondenwandelservice

                                         Aanmelden

Om allerlei redenen is het soms moeilijk om tijd te vinden om uw hond één of meerdere malen per week lekker te laten wandelen en ravotten samen met andere honden. Misschien heeft u een fulltime baan, bent u ziek, op leeftijd of gehandicapt, waardoor u niet in de gelegenheid bent om uw hond te verwennen met een stevige wandeling.
Een gediplomeerde hondenbegeleidster (Certificaten van het Martin Gaus Opleidings Instituut) van Hondenuitlaatservice Hoograven, neemt deze taak, tegen een geringe vergoeding per dag, graag van u over.
Vanaf nu kunt u uw huisvriend voor één of meerdere dagen per week met een gerust hart door ons laten uitlaten en laten genieten van een stevige wandeling van minimaal een uur. Deze pagina gaat dus over onze wandelingen van een uur. Voor kortere en goedkopere uitlaatrondes kunt u onze honden uitlaat pagina bezoeken.

Voor onze boswandelingen wordt uw hond met een speciaal ingerichte bus, bij u thuis opgehaald en terug gebracht. Vanuit het oogpunt van overzicht en veiligheid, wordt in kleine groepen (5 tot 7 honden) gewandeld. We kunnen dan ook iedere hond voldoende aandacht geven.
Na een wandeling van een uur, wordt uw hond weer terug naar huis gebracht, zonodig een beetje schoongemaakt met een handdoek (die u van te voren heeft klaargelegd).

Wandelingen Panbos Zeist

terug

verder

Wandelingen Lek Nieuwegein

terug

verder

Wandelingen Utrecht Overvecht & De Bilt

terug

verder

Honden kunnen mee wanneer zij sociaal zijn naar mens en dier, los kunnen lopen en het commando “hier” kennen en opvolgen. Is dit niet het geval dan zouden zij het plezier van de andere honden negatief kunnen beïnvloeden. De wandeling moet natuurlijk voor elke deelnemende hond een feestje kunnen zijn. Loopse teven kunnen niet deelnemen gedurende een periode van 4 weken. Indien u dit bijtijds aangeeft kunnen we voor een passende oplossing zoeken, zoals de uitlaatservice of privé-wandeling. Hondenuitlaatservice Hoograven overlegt met u wanneer uw hond weer mee kan.
Voor "bejaarde" honden ( moeilijk lopende of een hele slechte conditie) is de wandeling te zwaar en adviseren wij de uitlaatservice.
Dit geld ook voor honden (puppies) jonger dan 6 maanden, omdat ook zij vaak beperkt zijn in hun uithoudingsvermogen.

Naast dit alles, moet uw hond het afgelopen jaar ingeënt zijn tegen Hondenziekte, Ziekte van Weil, Parvo en Kennelhoest en tevens preventief behandeld te zijn tegen vlooien, wormen en teken.

Maandag tot en met vrijdag staat onze service tot uw beschikking.
De eerste shift is om ca. 10.00 uur;
De tweede shift is om ca. 12.30 uur.


Om de honden zoveel mogelijk nieuwe ontdekkingen te laten op doen, tijdens de wandeling, maken wij gebruik van verschillende gebieden, waar de honden los mogen lopen.
Afhankelijk van de routeplanning, kan dat zijn: Lunetten (Utrecht), Panbos (Zeist) , Houdringe (De Bilt), Bos Beerschoten (De Bilt), Bunnik, Gagelbos of Houten.

Wat u moet doen.
Het is verstandig een droge handdoek bij de voordeur klaar te leggen, zodat wij uw hond handdoekdroog kunnen maken, indien deze nat geworden is.

De strippenkaart moet bij de riem van uw hond klaar liggen, zodat wij deze kunnen afwerken.

U kunt, als u dat op prijs stelt, een aantekeningenschriftje bij de riem leggen. Wij noteren dan eventuele bijzonderheden van uw hond bij terugkomst of u kunt voor ons een bericht achterlaten.

Wat wij doen.
Tijdens de wandelingen krijgt uw hond, naast de riem en halsband van uzelf, ook een halsband met penning van ons om. Hieraan is uw hond voor ons duidelijker herkenbaar, tijdens de wandeling. Vanuit veiligheidsoogpunt staat onze naam en het mobiele nummer van onze uitlaat service op de penning.

Indien het niet mogelijk is met u telefonisch te overleggen handelt Hondenuitlaatservice Hoograven naar eigen weloverwogen inzicht, bij enige calamiteiten en gaat zonodig met uw hond naar de dierenarts. De kosten zijn voor rekening van de eigenaar van de hond.

Strippenkaart Lange Wandelingen 1 uur.
- Maximale flexibiliteit
- Over een langere periode te gebruiken.
- 2e hond 25% korting op een 2e kaart (zelfde adres).

10 strippenkaart € 120,00
Losse wandeling € 13,50