U bevindt zich hier: Home // Werkwijze

Werkwijze

Het Kennismakingsgesprek

Ik maak graag een afspraak met u voor een bezoek aan huis of voor een wandeling met uw hond voor een eerste kennismaking. Er is dan gelegenheid voor het stellen van vragen en u ziet aan wie u uw hond of kat toevertrouwt. Na deze eerste kennismaking kunt u beslissen of u verdere afspraken met mij maakt.
Ook voor mij is het van belang om bij deze kennismaking te zien, hoe u met uw hond of kat omgaat en hoe deze op u reageert en vooral ook op mijn bezoek.

Voor mij is het natuurlijk heel belangrijk om de individuele eigenaardigheden van uw huisdier te weten en wat u hierbij gewend bent te doen.


U kunt na dit kennismakingsgesprek nog eens rustig nadenken
over wat u na deze kennismaking verder wilt. Dat geldt natuurlijk ook voor mij, want we moeten natuurlijk wel gezamenlijk een goede uitlaatservice verzorgen. Dat wil zeggen dat uw hond ook in een groep moet passen, wanneer u kiest voor bijvoorbeeld groepswandelingen. Voor korte uitlaatwandelingen in uw eigen omgeving ligt dit natuurlijk wat makkelijker.
U kunt in principe nu al direct beslissen om een uitlaat afspraak met mij te maken, de kosten worden verrekend met uw eventuele verdere afspraken (strippenkaart bijvoorbeeld).
Hierbij is wel een contractondertekening nodig, waar het gaat om gemaakte afspraken, zoals de sleutelafspraken.

De Wandelingen

Afhankelijk van wat u met ons afspreekt voorzien wij in lange wandelingen of korte (uitlaat) wandelingen. Het voordeel ten opzichte van andere uitlaatdiensten is dat bij mijn hondenuitlaatservice, de hond altijd dezelfde persoon te zien krijgt. Dit schept het nodige vertrouwen en zekerheid voor uw hond tijdens uitlaatbeurten, wandelingen en vervoer.

De Lange Wandelingen duren minimaal een uur met een kleine roedel in het bos of door Hoograven of Lunetten. In principe lopen alle honden los (tenzij anders met u is overeengekomen). De eerste keren gaat uw hond altijd aangelijnd mee. Na een aantal (3 of 4) uitlaatbeurten beslis ik of hij in de roedel past. Daarbij let ik op gehoorzaamheid en sociaal gedrag naar andere roedelhonden, dieren en mensen die wij gedurende onze wandeling tegenkomen.

Korte Uitlaatbeurten gebeuren aan huis in uw directe omgeving.

Waar?

De lange wandelingen duren minimaal een uur met een kleine roedel in het bos (Panbos in Zeist), langs de lek (bij Nieuwegein) of door Hoograven en Lunetten.
Korte uitlaatbeurten
gebeuren aan huis in uw directe omgeving en zijn korte uitlaatronden.

Het is in alle gevallen handig wanneer u een droge handdoek bij uw voordeur neer legt, zodat wij uw hond handdoekdroog kunnen maken wanneer we terug komen. Dat is wel zo fris voor uw interieur.

We kunnen ook nooit garanderen dat uw hond droog blijft, vanwege het weer, maar ook misschien wel omdat deze met andere honden mee het water in wil.

 

 

Betaling

Alle diensten dienen maandelijks vooruit per bankrekening betaald te worden. Uitlaatbeurten waarvoor u uw hond tijdig afmeldt, worden verrekend op de nota van de volgende maand.

Aanmelding

Mocht u interesse hebben in een kennismakingsgesprek, dan kunt u dit hier kenbaar maken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op en maak een afspraak voor een wandeling of bij u aan huis.